Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomessa raportoitiin 36 uutta koronatartuntaa – Jyväskylä ja Saarijärvi saivat tilastoihinsa eniten uusia tapauksia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi torstaina Keski-Suomeen 36 uutta koronavirustartuntaa.

Tapauksista 18 raportoitiin Jyväskylässä, kuusi Saarijärvellä, kolme Laukaassa ja Keuruulla sekä yhdet Hankasalmella, Joutsassa, Konnevedellä, Muuramessa ja Pihtiputaalla sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä. Lisäksi yksi uusi koronatartunta merkittiin Kangasniemen tilastoihin.

Sairaanhoitopiirin alueella on tilastoitu koronapandemian alusta alkaen nyt kaikkiaan 5 222 varmistettua tautitapausta.

Koronailmaantuvuusluku jatkoi Keski-Suomessa noususuunnassa. THL:n mukaan maakunnan ilmaantuvuusluku on nyt tasan 132. Keskiviikkona lukema oli 128,9 ja tiistaina 128,5. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntatapausten määrää 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana.

Koko maassa THL tilastoi 863 uutta koronavirustartuntaa. Lisäksi Suomessa on raportoitu neljä uutta koronaan liittyvää kuolemaa.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä rokotuskattavuus on 12 vuotta täyttäneessä väestössä ensimmäisen annoksen osalta 86,5 prosenttia ja toisen 78,5 prosenttia. Ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 193 942 ihmistä ja toisen annoksen 175 589 ihmistä.