Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomessa raportoitiin yli 70 uutta koronatapausta – maakunnan ilmaantuvuusluku jatkoi kasvusuunnassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi maanantaina Jyväskylässä 30 uutta koronavirustartuntaa.

Sen lisäksi THL:n koronatilastot kasvoivat Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä merkittävimmin Laukaassa ja Saarijärvellä molemmissa kahdeksalla uudella tapauksella, Pihtiputaalla seitsemällä, Viitasaarella viidellä ja Keuruulla neljällä tartunnalla.

THL listasi myös kaksi uutta tapausta Äänekoskelle ja Petäjävedellä sekä yhdet tartunnat Joutsaan, Konnevedelle, Kuhmoisiin ja Muurameen.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin puolella Jämsässä uusia koronatartuntoja raportoitiin maanantaina viisi ja Mänttä-Vilppulassa kaksi.

Kaikissa näissä luvuissa on huomioitavaa se, että niissä on mukana usean päivän tartunnat, sillä THL ei tätä nykyä päivitä koronalukuja viikonloppuisin.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on nyt tilastoitu koronapandemian alusta alkaen kaikkiaan 5 131 varmistettua tautitapausta.

THL:n tilastoissa maakunnan tuorein koronailmaantuvuusluku oli 132. Lukema on noususuunnassa, sillä se oli perjantaina 122,9 ja torstaina 121. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntatapausten määrää 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana.

THL raportoi maanantaina koko maassa 2 016 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on THL:n mukaan Suomessa tällä hetkellä 256 potilasta, joista 34 on tarvinnut tehohoitoa.

Koronakuolemia on Suomessa tilastoitu perjantain jälkeen 12 kappaletta.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä rokotuskattavuus on 12 vuotta täyttäneissä ensimmäisen annoksen osalta 86,5 ja toisen 78,4 prosenttia. Ensimmäisen annoksen on saanut kaikkiaan 193 926 ja toisen annoksen 175 451 ihmistä.