Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylässä raportoitiin yhdeksän uutta koronatartuntaa – Keski-Suomen ilmaantuvuusluku on kaukana koko maan kärjestä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi torstaina Jyväskylässä yhdeksän uutta koronavirustartuntaa.

Tämän lisäksi THL:n koronatilastot kasvoivat Laukaassa viidellä tapauksella, Pihtiputaalla kolmella sekä Keuruulla ja Muuramessa molemmissa kahdella.

Yhdet uudet tartunnat listattiin torstaina Petäjävedelle, Saarijärvelle, Äänekoskelle ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuuluvaan Mänttä-Vilppulaan.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu koronapandemian alusta alkaen nyt yhteensä 5 041 varmistettua koronatapausta.

Keski-Suomen koronailmaantuvuusluku on edelleen kevyessä laskusuunnassa. THL:n mukaan tuorein lukema oli maakunnassa 121, kun se oli keskiviikkona 122,9, tiistaina 126,9 ja maanantaina 129,7. Luku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.

Ilmaantuvuusluvulla mitattuna Keski-Suomi ei ole enää lähelläkään maan pahimpia korona-alueita. Suomesta löytyy tällä hetkellä yhdeksän aluetta, joilla koronailmaantuvuusluku on korkeampi kuin Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä.

Koko maassa THL raportoi torstaina 740 uutta koronatapausta.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä koronarokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä on ensimmäisen annoksen osalta 86,4 ja toisen annoksen osalta 77,6 prosenttia. Sairaanhoitopiirissä ensimmäisen annoksen on saanut 193 614 ihmistä ja toisen annoksen 173 563 ihmistä.