Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko tämä vapun paras uutinen? Keski-Suomessa koronatartuntojen nollapäivä – ilmaantuvuus romahti alle kymmenen

Keski-Suomessa vietetään vappuaattoa poikkeuksellisen rauhallisessa koronatilanteessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoissa maakuntaan ei raportoitu perjantaina yhtään koronatartuntaa. Samalla Keski-Suomen ilmaantuvuusluku laski pitkästä aikaa alle kymmenen. Koronan ilmaantuvuus Keski-Suomessa on nyt 7,9 tartuntaa kahden viime viikon aikana sataatuhatta asukasta kohden.

Vielä kaksi viikkoa sitten Keski-Suomen koronailmaantuvuusluku oli yli kolme kertaa korkeampi. Koronatilanteen ollessa helmikuussa pahimmillaan, oli Keski-Suomen ilmaantuvuusluku yli 130.

Keski-Suomessa on todettu pandemian aikana yhteensä 2 464 koronatartuntaa. Lisäksi Jämsässä on todettu 104 taruntaa. Jämsä ei kuulu Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on annettu THL:n rokoterekisterin tietojen mukaan nyt 72 330 ensimmäistä koronarokoteannosta. Toisen annoksen saaneita on 6 057.

Koko maassa raportoitiin THL:n mukaan perjantaina 195 uutta koronavirustartuntaa. Kaikkiaan tartuntoja on nyt Suomessa todettu reilut 86 808.