Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Uusia koronatapauksia raportoitiin Jyväskylässä, Jämsässä, Laukaassa ja Saarijärvellä – maakunnan ilmaantuvuusluku jatkaa selvässä laskusuunnassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) listasi tiistaina Jyväskylään ainoastaan yhden uuden koronatartunnan.

Jyväskylää enemmän THL raportoi uusia koronatapauksia Jämsässä, kolme kappaletta, ja Laukaassa, kaksi kappaletta. Lisäksi THL:n listauksessa yksi uusi varmistettu tautitapaus merkittiin tiistaina Saarijärvelle.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on nyt tilastoitu epidemian alusta alkaen yhteensä 2 374 koronavirustartuntaa.

Koronan ilmaantuvuusluku on painunut Keski-Suomessa päivä päivältä alaspäin. THL:n listauksessa maakunnan tuorein lukema oli tiistaina 54,5.

Maanantaina luku oli 57,7 ja pääsiäisen pyhien aikana selvästi yli 60. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Koko maassa THL raportoi tiistaina 331 uutta koronatartuntaa. Se on kymmenen vähemmän kuin pääsiäismaanantaina.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on THL:n rokotusrekisterin mukaan annettu ensimmäinen koronarokoteannos 41 699 henkilölle. Toisen annoksen saaneita on 3 401. Rokotekattavuus on sairaanhoitopiirin alueella ensimmäisen annoksen osalta tällä hetkellä 16,5 prosenttia.