Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona nostaa vaihteeksi päätään Keski-Suomessa – 23 tartunnan sunnuntai ponnautti ilmaantuvuusluvun nousuun

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan korona nostaa vaihteeksi päätään Keski-Suomessa. THL:n tilastoihin raportoitiin sunnuntaina 23 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista valtaosa listattiin Jyväskylään, jonne paikantui 19 uutta tartuntaa. Määrä on suurin kaupungissa todettu päivittäinen koronaluku kahden viime viikon aikana. Vertailuksi: viikolla seitsemän saman verran tartuntoja Jyväskylässä todettiin maanantain ja perjantaiaamupäivän välisenä aikana.

Lisäksi Laukaaseen raportoitiin kaksi uutta tartuntaa ja Saarijärvelle sekä Äänekoskelle yksi uusi tartunta kumpaankin.

Koko Keski-Suomessa on tilastoitu koronaepidemian aikana nyt kaikkiaan 1 962 tartuntaa.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku nousi sunnuntaina hieman. Lauantaina se oli 43,5 ja sunnuntaina 46,2.

Toisaalta Keski-Suomen koronatilanne näyttää edelleen ilmaantuvuusluvun perusteella rauhalliselta. Vain kolmisen viikkoa sitten maakunnan ilmaantuvuusluku oli lähes kolminkertainen: esimerkiksi keskiviikkona 10. helmikuuta se oli 136.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku kertoo myös muuta maata rauhallisemmasta tilanteesta, sillä Suomen ilmaantuvuusluku on pompannut jo 120:een. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden.

THL:n rokotusrekisterin sunnuntain tilastojen mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on koronarokotteen ensimmäisen annoksen saanut 17 240 henkilöä. Kun mukaan lasketaan toisen annoksen saaneet, koronarokoteannoksia on Keski-Suomessa annettu yhteensä 20 514. THL:n koronarokoteluvut saattavat päivittyä viiveellä.