Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylässä jälleen yli kymmenen uutta koronatartuntaa – uusia tapauksia myös Laukaassa, Äänekoskella, Joutsassa ja Saarijärvellä, Ähtäri nousi pelätylle listalle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi keskiviikkona Jyväskylässä 11 uutta koronatapausta. Tiistaina kaupunkiin listattiin 17 uutta tartuntaa.

THL listasi keskiviikkona myös Laukaaseen kaksi uutta koronatartuntaa sekä Äänekoskelle, Joutsaan ja Saarijärvelle kuhunkin yhden.

Keski-Suomessa on todettu koronapandemian aikana kaikkiaan 1 417 koronatapausta.

Keskiviikkona THL:n koronakuntalistalle ilmestyi uutena tulokkaana Ähtäri, jossa on todettu pandemian aikana nyt yhteensä viisi tapausta. THL ei kerro tilastossaan alle viiden tapauksen kuntia.

Keski-Suomen koronailmaantuvuusluku jatkoi keskiviikkona noususuuntaansa. Tuorein lukema oli 41,5, kun se oli tiistaina 37,1 ja maanantaina 31,6.

Viime viikon loppupuolella luku oli vielä selvästi alle 30:n. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronavirustapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden.

Koko maassa raportoitiin keskiviikkona 496 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viime viikon jaksolla tartuntoja on valtakunnallisesti ollut selvästi enemmän kuin sitä edeltävällä kahden viikon jaksolla.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ensimmäisen annoksen koronarokotetta on tähän mennessä saanut 4 092 henkeä. Kaikkiaan rokoteannoksia on annettu 4 376, kun mukaan lasketaan toisenkin koronaroketeannoksen saaneet.

Vertailun vuoksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä on koronarokotuksen saanut tähän mennessä 6 460 henkilöä ja Pirkanmaalla 14 563 henkilöä.

Juttua on tarkennettu 27.1. klo 13.38: lisätty tiedot uusimmista rokotettujen määristä.