Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kannonkoskella rekka meni nurin Suurussalmen maasillalla – tie 77 suljetaan keskiviikkoiltana jälkitöiden vuoksi

Kannonkoskella Suurussalmen maasillalla rekka suistui tieltä myöhään tiistai-iltana.

Pelastuslaitoksen mukaan rekka väisti vastaantulevaa autoa, jolloin rekan perä lähti heittelehtimään. Puupellettiä kyydittänyt ajoneuvoyhdistelmä ajautui tieltä ulos ja päätyi kyljelleen tien penkereelle. Henkilövahinkoja onnettomuudessa ei tapahtunut.

Pelastuslaitokselta kerrottiin keskiviikkoaamuna, että rekka oli edelleen kyljellään sillan kohdalla kantatiellä 77. Ajoneuvoyhdistelmän perä on osittain järvessä ja keula osittain tien puolella.

Liikenne kulkee turmapaikan kohdalla yhtä kaistaa pitkin. Onnettomuuspaikalla ei ole liikenteen ohjausta, vaan se on merkitty keiloilla.

Säiliörekassa on sisällä 66 tonnia puupellettiä. Lastia ei saada purettua ilman imuautoa, joka saadaan paikalle jossain vaiheessa keskiviikkona. Rekka voidaan nostaa vasta tyhjennyksen jälkeen.

Pelastuslaitokselta arvioitiin keskiviikkoaamuna, että kantatien 77 liikenne joudutaan katkaisemaan Suurussalmen sillan kohdalla rekan noston ajaksi.

Keskiviikkona alkuillasta Fintraffic tiedotti, että pellettirekan tyhjennys on alkanut ja tie suljetaan arviolta kello 21. Tiedotteen mukaan urakoitsija on luvannut varmistella sulkuaikaa noin puoli tuntia aiemmin ennen kuin tie suljetaan.