Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteri Lumperon tarina osuu asian ytimeen kertoessaan ystävyyden merkityksestä kaikenikäisille

Teatteri Lumperon Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä -näytelmä on esittäjiensä juhlaa, joka välittyy katsojille viimeistä penkkiriviä myöten.

Pilvi Hongan ohjaamassa näytelmässä roolitus on onnistunut. Hannu Jakoaho on mainio Maukka, utelias ja itsekäs kissa. Helposti loukkaantuva ja mököttää, kun syntymäpäivä on unohdettu. Hänen syntymäpäivänsä.

Maukka tykkää voittamisesta ja käyttää kaikki keinot voittaakseen jalkapallopelissä Väykän (Heini Tenokoski) ja on pettynyt, kun Väykkä ei masennukaan tappiosta.

Koska Väykkä on ajokoira, sen on säntäiltävä paikasta toiseen. Varsinkin, kun kiireessä on ajettava aikaa takaa ja peiteltävä syntymäpäivien järjestelyt tarkkaavaiselta Maukalta.

Tenokoski on ajokoira joka eleellään. Hän pursuaa hyväntuulista innostusta katsellaan ja on läsnä koko ajan.

Tenokoski ja Jakoaho ovat paljon kahdestaan näyttämöllä, mutta suoriutuvat vaikeasta urakasta kunniakkaasti.

Entä Vuohi Mäk Käkätin? Riitta Lintunen tuo hyvin esiin roolihenkilön ylimielisyyden. Onhan hän stara värikkäitä saappaitaan myöten.

Kana von Got (Timo Karttunen) on nimenomaan Neiti. Karttunen on sisäistänyt hahmonsa. Kävelytyyli, päännyökkäykset ja kaakatus ovat kanamaisia. Ruokaohjelmassa Kana vo Got luo kaihoisia katseita, ennen kuin rikkoo kananmunia astiaan.

Timo Parvelan ja Seppo Välisen teksti tuo taidokkaasti ja hauskalla tavalla esiin jotain olennaista meistä kaikista pienistä ihmisistä. Kaipaamme hyväksyntää ja meidän on vaikeaa hyväksyä erilaisuutta.

Mikä ilahduttavaa, Maukan ja Väykän ei lopuksi tarvinnut muuttua niin sanotuksi paremmiksi ihmisiksi vai eläimiksi tässä tapauksessa. Ystävyys jatkuu. He olivat ymmärtäneet hiukan itsestään ja toisistaan.

Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä -näytelmän ensi-ilta oli 21. toukokuuta. Viimeiset esitykset ovat 1.6., 5.6., 8.6. ja 10.6.

Timo Parvelan ja Seppo Välisen kirjoittaman Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä -näytelmän on ohjannut Pilvi Honka.

Rooleissa ovat Heini Tenokoski, Hannu Jakoaho, Timo Karttunen ja Riitta Lintunen.

Ääniajo Aarni Heinälä. Puvustus ja lavastus on ryhmän.