Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Suomen tilastoihin 312 uutta koronatapausta – tauti ryöpsähtelee nyt myös pikkukunnissa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi keskiviikkona Keski-Suomeen 312 uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnoista valtaosa listattiin tuttuun tyyliin Jyväskylään, jossa uusia tartuntoja oli 208. Korona leviää lukujen perusteella myös 23 tartunnan Laukaassa ja 22 tartunnan Äänekoskella. Myös pikkukunnissa todetaan uusia tapauksia: esimerkiksi Kyyjärvellä uusia tartuntoja oli neljä.

Muiden kuntien osalta tarkat lukemat löytyvät alla olevasta taulukosta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä tartuntoja raportoitiin 37. Korona ryöpsähti myös Etelä-Savon sairaanhoitopiiriin kuuluvalla Kangasniemellä, jossa uusia tartuntoja todettiin 22.

Toisaalta on syytä muistaa, että raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntatilannetta. Osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on raportoitu koko koronapandemian aikana kaikkiaan 27 024 varmistettua tautitapausta.

Ensimmäisen rokotusannoksen kattavuus Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on 90,2%, toisen annoksen on ottanut 87,6 % ja kolmannen 61,0% sairaanhoitopiirin rokotettavista.