Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 91 uutta koronatapausta – peräti 14 kunnassa nollapäivä

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä raportoitiin keskiviikkona Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan 91 uutta koronavirustapausta. Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuitenkaan kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Uusista tartunnoista 58 raportoitiin Jyväskylään, 14 Äänekoskelle, yhdeksän Laukaaseen ja neljä Muurameen sekä Viitasaarelle. Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvaan Jämsään tilastoitiin kahdeksan uutta tartuntaa.

Päivän koronatilastojen erikoisuus keskisuomalaisittain oli se, että peräti 14 kunnassa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ei raportoitu yhtäkään uutta vahvistettua koronatapausta. Näitä olivat Joutsa, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka ja Uurainen.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on nyt 1040 (24.1–6.2.). Luku kuvaa tapausten määrää 14 vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohden.

Koko pandemian aikana Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu yhteensä 15 724 tartuntaa.

Koko maassa raportoitiin keskiviikkona 4 520 uutta tartuntaa.

Koronavirusrokotteen kolmannen annoksen on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 55,4 prosenttia 18 vuotta täyttäneestä väestöstä eli 114 016 henkilöä.

Toisen annoksen saaneita on 86,9 prosenttia eli annoksina 179 022 kappaletta. Rokotteen ensimmäisiä annoksia on jaettu puolestaan 89,9 prosentille eli niitä on annettu 185 198.