Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomessa raportoitiin yli sata uutta koronatapausta – Jyväskylässä hurja määrä uusia tartuntoja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi keskiviikkona Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin sata uutta koronavirustartuntaa.

Rankimmin tilastot kasvoivat Jyväskylässä, johon tilastoitiin kerralla peräti 60 uutta varmistettua tautitapausta. Kaupungissa on nyt raportoitu pandemian alusta lähtien yhteensä 3 574 koronatartuntaa.

Keskiviikkona tilastot kasvoivat Jyväskylän lisäksi Laukaassa 12 uudella tautitapauksella, Hankasalmella seitsemällä, Petäjävedellä ja Saarijärvellä molemmissa neljällä, Äänekoskella kolmella sekä Muuramessa ja Pihtiputaalla kahdella tartunnalla.

THL listasi yhdet uudet tartunnat Keuruulle, Kinnulaan, Kivijärvelle, Toivakkaan, Uuraisille ja Viitasaarelle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvaan Jämsään tilastoitiin kuusi uutta tartuntatapausta ja Mänttä-Vilppulaan neljä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu koronapandemian alusta alkaen nyt kaikkiaan 5 017 koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronailmaantuvuusluku on tartunnoista huolimatta laskusuunnassa. Tuorein THL:n lukema oli 122,9, kun se oli tiistaina 126,9 ja maanantaina 129,7. Luku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.

THL raportoi keskiviikkona koko maassa 1 150 uutta koronatapausta.

Suomessa on sairaalahoidossa koronapotilaita tällä hetkellä 238, joista 32 on tarvinnut tehohoitoa.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä koronarokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä on ensimmäisen annoksen osalta 86,3 ja toisen annoksen osalta 77,4 prosenttia. Sairaanhoitopiirissä ensimmäisen annoksen on saanut 193 549 ihmistä ja toisen annoksen 173 175 ihmistä.