Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen kirjattiin 90 uutta koronatapausta, tässä kaikki paikkakunnat – ilmaantuvuusluvun kasvukäyrä jyrkkenee entisestään

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi keskiviikkona Keski-Suomessa peräti 90 uutta koronavirustartuntaa.

Tapauksista 33 tilastoitiin Jyväskylään, jossa koronatartuntojen kokonaismäärä on nyt 3 197.

Jyväskylän lisäksi THL listasi uusia tautitapauksia Laukaaseen 27, Muurameen ja Hankasalmelle molempiin seitsemän sekä Äänekoskelle ja Uuraisille kumpaankin kolme.

Kahden uuden koronatartunnan päivä tilastoitiin Jämsään, Saarijärvelle, Kinnulaan ja Kivijärvelle. Lisäksi yhdet uudet tapaukset kirjattiin Keuruulle ja Joutsaan.

Keski-Suomessa on todettu pandemian alusta alkaen nyt kaikkiaan 4 383 vahvistettua koronatartuntaa.

Maakunnan ilmaantuvuusluku jatkaa edelleen kovassa kasvussa. THL ilmoitti keskiviikon lukemaksi 223,3, kun se oli tiistaina 209,5 ja maanantaina 189,7. Keski-Suomen ilmaantuvuusluku on yli kaksinkertaistunut kahden viime viikon aikana. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää 14 vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohden.

Koko maassa THL tilastoi 753 uutta varmistettua tautitapausta. Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu Suomessa kaksi.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että koronarokotteen ensimmäisen annoksen Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on saanut 189 729 ihmistä ja toisen annoksen 161 386 ihmistä. Rokotuskattavuus on sairaanhoitopiirissä 12 vuotta täyttäneessä väestössä ensimmäisen annoksen osalta 84,7 prosenttia ja toisen annoksen osalta 72,2 prosenttia.