Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Navettarakennus tuhoutui täysin tulipalossa Kyyjärvellä myöhään sunnuntai-iltana – kolmeen ajoneuvoon palovahinkoja

Varastorakennuksena toiminut noin 200 neliömetrin kokoinen navettarakennus tuhoutui täysin Kyyjärvellä Hirvikankaantiellä myöhään sunnuntai-iltana.

Lisäksi rakennuksen lähellä olleille kolmelle ajoneuvolle aiheutui voimakkaita palovahinkoja. Tarkempaa tietoa siitä, millaiset ajoneuvot olivat kyseessä ei aamulla pelastuslaitoksen tilannekeskuksella ollut. Keskisuomalaisen saaman lukijan kuvan perusteella kaksi autoista olivat henkilöautoja. Pelastuslaitoksella ei ollut tietoa navetan sisällä olleesta irtaimistosta.

Tieto palosta saatiin kiinteistön omistajalta kello yhdentoista aikaan illalla. Ilmoitushetkellä rakennus oli tilannekeskuksen tiedon mukaan jo ilmeisesti täyden palon vaiheessa.

Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle navetta oli jo täysin palanut ja toiminta keskittyi ajoneuvojen ja asuinrakennuksen suojaamiseen. Paikalla oli yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä.

– Lähin asuinrakennus oli noin 16 metrin päässä navettarakennuksesta. Vaaraa levitä ei pitäisi olla. Tietysti jos tuuli olisi painanut suoraan kohti olisi ollut mahdollista, että kipinöiden mukana lentää, kertoi Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Olli Markkanen.

Sammustoiminta saatiin loppuun kello kahden jälkeen maanantain vastaisena yönä. Jälkivartiointi on siirretty rakennuksen omistajalle.

Tilannekeskuksella ei ollut maanantaiaamuna arviota syttymissyystä.