Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen yhdeksän uutta koronatartuntaa, koronarokotteen toisen annoksen saanut sairaanhoitopiirissä 60 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on todettu yhdeksän uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona.

Sairaanhoitopiirin alueella on todettu nyt yhteensä 3507 koronavirustartuntaa koko epidemian aikana.

Tartunnoista neljä todettiin Jyväskylässä, jossa on raportoitu koko epidemian aikana 2650 tartuntaa.

Lisäksi tartuntoja todettiin Karstulassa ja Keuruulla. Karstulan tartunnat lisääntyivät yhdellä ja niiden määrä on nyt 10. Keuruulla tapauksia tuli kaksi lisää. Yhteensä niiden määrä on nyt koko epidemian ajalta 63.

Loput kaksi tartuntaa eivät näy THL:n koronakartassa. Tapauksista ei näy tietoja, jos niitä on kunnassa 0–4.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä ei raportoitu uusista koronatapauksista.

Myös Kangasniemellä todettiin yksi uusi tartunta. Tartuntoja on nyt todettu yhteensä 38 kappaletta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku on nyt 37,9. Luku kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden.

Ilmaantuvuusluku on ollut hienoisessa nousussa, sillä se oli tiistaina 37,2 ja sunnuntaina vielä 32.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 186 011. Toista annosta on annettu 134 127 kappaletta. Rokotuskattavuus on sairaanhoitopiirissä ensimmäisessa annoksessa 12 vuotta täyttäneissä 83,1 prosenttia. Toisen annoksen rokotekattavuus on puolestaan 12 vuotta täyttäneissä 60 prosenttia. Tietojen lähteenä on THL:n rokotusrekisteri.