Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työterveyshuolto rokottaa jo 50-vuotiaita

Saarikan koronarokotukset ovat edenneet niin, että vuonna 1965 syntyneet eli tänä vuonna 56 vuotta täyttävät voivat varata itselleen rokotusajan. He ovat tällä hetkellä nuorimmat, joita Saarikka rokottaa.

Tämän päivän Sampossa kerrotaan virheellisesti, että rokotukset koskevat nyt vuonna 1966 syntyneitä eli 55 vuotta täyttäviä.

50–55-vuotias työterveyshuollon piiriin kuuluva Saarikan alueen kuntalainen voi kuitenkin saada rokotuksen myös. Näin on ainakin niiden yritysten työntekijöillä, joiden työnantaja ostaa työterveyshuollon palvelut Mehiläiseltä ja on tehnyt yrityksen kanssa koronarokotussopimuksen.

– Työterveyshuolto ei ole mikään ohituskaista rokotuksissa. Yleinen linjaus on, että työterveyshuollossa noudatetaan rokotusjärjestystä, Saarikan vastaava hoitotyönjohtaja Marjo Kotilainen sanoo.

Saarikan alueella asuvista henkilöistä 48 prosenttia on saanut nyt vähintään ensimmäisen koronarokotteen.

– Meillä on hyvä rokotekattavuus. Olemme pyrkineet pitämään huolta siitä, että rokotamme ensin kaikki tiettyyn ikäryhmään kuuluvat ja vasta sitten tarjoamme ajanvarausmahdollisuutta seuraaville ikäryhmille, Kotilainen kertoo.

Saarikan käytäntö selittää sen, miksi naapuripaikkakunnilla rokotetaan jo nuorempia kuin vuonna 1965 syntyneitä.

Kotilaisen mukaan kutsujärjestelmä on tavoittanut iäkkäät ja riskiryhmäläiset kattavasti. Kun ikääntyneet on rokotettu, ollaan Saarikassa koko väestön rokotuksissa pitkällä, sillä heistä muodostuu iso osuus.

– Pääsääntöisesti emme soita enää rokotusaikoja, vaan ne tulee varata itse mieluiten sähköisen ajanvarauksen kautta, Kotilainen sanoo.

Saarikassa on otettu käyttöön takaisinsoittojärjestelmä aikojen varauksen yhteydessä.