Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitus kiristyy koko Keski-Suomessa – ensi viikosta alkaen raja on 10 henkilöä

Keski-Suomessa rajoitetaan ensi tiistaista alkaen yleisötilaisuuksien osallistujamäärä kymmeneen henkilöön. Rajoitus koskee myös yleisiä kokouksia ja on voimassa tammikuun 17. päivään asti. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston antama määräys koskee kaikkia alueen sairaanhoitopiirejä, eli Keski-Suomen lisäksi Pirkanmaata, Etelä-Pohjanmaata, Keski-Pohjanmaata ja Vaasaa.

Keski-Suomessa on tällä hetkellä voimassa yleisötilaisuuksia koskeva 20 hengen kokoontumisrajoitus. Se jatkuu 21.12. asti.

Aluehallintoviraston (avi) määräämien kokoontumisrajoitusten piirissä ovat esimerkiksi markkinat, konsertit, teatterinäytökset ja urheilutapahtumat, joissa on yleisöä. Avin määräykset eivät ulotu yksityistilaisuuksiin, mutta niitä koskevat paikkakuntakohtaiset suositukset. Esimerkiksi Jyväskylä on antanut suosituksen, ettei kaupungissa järjestettäisi yli 10 hengen yksityistilaisuuksia.

Aluehallintovirasto (avi) painottaa tiedotteessaan, että alle 10 hengen kokoontumisia järjestettäessä on noudatettava ehdottoman tarkasti turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä koskevia ohjeistuksia. Avi myös suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Avin mukaan kokoontumisrajoitusten aiempi tiukentaminen on parantanut koronatilannetta. Rajoituksen tiukentaminen on kuitenkin tarpeen, koska tautitilanne ei vielä ole riittävän hyvä ja koska joulun ja uudenvuoden aikaan ihmisten oletetaan liikkuvan tavallista enemmän.