Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin tiloissa järjestettävät aikuisten ryhmäharrastukset jäihin

Saarijärven kaupungin omistamissa tiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään. Lisäksi kaupungin järjestämät yli 20 hengen tilaisuudet perutaan.

Päätös perustuu kaupungin johtoryhmän tiistaina tekemään koronaepidemiaan liittyvään ohjeistukseen. Sen mukaan esimerkiksi uimahallin ja monitoimihallin yli 18-vuotiaille tarkoitettu ryhmätoiminta keskeytetään.

Kuntosalin ja uimahallin muu toiminta jatkuu normaalisti.

Kaupungin päätös ryhmäliikunnasta ei koske jäähallia, jonka hallinnasta vastaa Saarijärven Urheilukeskus Oy.

Opetustoimen ja varhaiskasvatuksen perustoiminta jatkuu, mutta erilliset joulun ajan tilaisuudet, joissa ryhmät kokoontuvat yhteen, perutaan. Yksittäiset koululuokat voivat kuitenkin järjestää oman ryhmän sisäisiä tilaisuuksia.

Runeberginpuistoon suunnitellut joulunalustilaisuudet perutaan 21. joulukuuta saakka.

Kaupungin johtoryhmä päätti myös suosittaa työntekijöilleen etätyötä, jos se on mahdollista.

Ohjeistukset perustuvat aluehallintoviraston, sosiaali- ja terveysministeriön ja sairaanhoitopiirin tällä viikolla antamiin ohjeisiin ja määräyksiin. Aluehallintovirasto päätti tiistaina, että sisä- ja ulkotiloissa voi järjestää enintään 20 hengen yleisötilaisuuksia mikäli osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa. Sairaanhoitopiiri suosittaa lisäksi, että yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei järjestetä.

Valtioneuvosto käsittelee torstaina ravintoloita koskevia rajoituksia.