Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Uusia koronatapauksia Jyväskylässä, Muuramessa ja Saarijärvellä – Kangasniemi nousi mukaan pelätylle listalle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on raportoitu sunnuntaina kymmenen uutta koronavirustartuntaa. Näistä kuusi on tilastoitu Jyväskylään, kolme Muurameen ja yksi Saarijärvelle.

Jyväskylän koronatapausten kokonaismäärä nousee sunnuntain tartuntojen myötä 588:een. Muuramessa varmistettuja koronavirustartuntoja on nyt yhteensä 25 ja Saarijärvellä 14.

THL:n mukaan Keski-Suomessa on todettu koronapandemian alkamisen jälkeen kaikkiaan 733 tautitapausta.

THL listaa koronatartunnat kunnittain niistä kunnista, joissa tapauksia on vähintään viisi. Sunnuntaina tuolle listalle nousi uutena tulokkaana Kangasniemi, johon on nyt tilastoitu viisi koronatartuntaa.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku jatkoi sunnuntaina kipuamistaan ylöspäin. Päivän lukema oli 23,3.

Loppuviikon aikana ilmaantuvuusluku on maakunnassa ollut ennen tätä alle 20. Torstaina se oli ainoastaan 9,5. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohden.

THL listasi sunnuntaina koko Suomeen yhteensä 423 uutta koronatartuntaa. Kaikkiaan maassa on todettu nyt 21 639 varmistettua tautitapausta.