Saarijärven juhannuskisat: Kuiviston 1000 metrin soolo säväytti puuskatuulessa, Saleva pinkoi lainahousuissa kolmen tonnin voittoon, JKU:n Lällä voitti korkeuden kärkituloksella

Sara Kuivisto. SUL

STT

Porvoon Akilleksen Sara Kuiviston sisukas soolojuoksu naisten 1  000 metrillä säväytti yleisurheilun Saarijärven juhannuskisoissa lauantaina. Kuivisto juoksi 1  000 metriä täysin yksin aikaan 2.41,27 ja jäi Suomen ennätyksestään vajaat puoli sekuntia.

Kuivisto oli vielä 800 metrin juoksun jälkeen Suomen ennätysvauhdissa. Hänen omissa nimissään oleva SE 2.40,81 jäi kuitenkin voimaan.

–  Juoksin Pärnussa yksin sen edellisen SE:n ja päätin silloin kisan jälkeen, että enää en sitä yksin yritä, Kuivisto muisteli Urheiluliiton verkkosivuilla.

Saarijärvellä Kuivisto silti kävi yksin SE:n kimppuun. Hän avasi juoksun rohkeasti ja juoksi 800 metriä hieman yli 2.07:n, mutta koko matkan kiusannut puuskatuuli vaati veronsa, eikä juoksun loppu ei tullut yhtä raikkaasti kuin alkumatka.

–  Kova tuuli tuntui. Jalat kangistuivat tuossa lopussa. Ei ole helppoa juosta yksin, Kuivisto kertaili.

Saarijärven 1  000 metriä toimi Kuiviston mukaan hyvin osana valmistautumista kesän päämatkan 800 metrin kisoihin.

–  Nyt sitten Espoossa lauantaina 800 metriä. Siellä juoksussa on ”jänis” mukana, Kuivisto sanoi.

Baas ennätykseensä ratakierroksella

Hyvää vauhtia juostiin myös naisten 400 metrillä. Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas pudotti 400 metrin ennätyksensä ja kesän kotimaisen kärkiajan lukemiin 54,57 ja voitti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Aino Pulkkisen, joka oli kauden avauksessaan toinen ajalla 55,88.

–  Kun takana on hyvä, ehjä treenikausi, se näköjään tuottaa tulosta, 19-vuotias Baas maisteli 0,28 sekunnin ennätysparannusta heti kesän ensimmäisessä 400 metrin kilpailussa.

Miesten 3  000 metrillä kilpailun yllätysvieras HKV:n Eero Saleva sumensi kotiyleisön edessä voittoa jahdanneen Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesasen voittotoiveet. Saleva karkasi Piesaselta viimeisellä kierroksella ja voitti ajoin 8.18,34–8.20,05.

Saleva tuli alun perin kisapaikalle vain katsomaan kilpailua.

–  Pohkeessa on ollut pientä vaivaa ja ajattelin säästellä sitä, mutta kun tulin kentälle, alkoi tehdä mieli juosta. Lainasin Joonas Rinteeltä juoksuhousut ja autossa oli tuliterät piikkarit, joten piti lähteä mukaan, Saleva kertoi.

Kenttälajeissa JKU:n Sini Lällä voitti naisten korkeushypyn kauden kotimaisella kärkituloksella 184. Tulos sivuaa hänen ulkoratojen ennätystään.

Kommentoi