Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saarijärvi palkitsi omiaan 150-vuotisjuhlassa – katso kuvat

Kaupunki juhli maanantaina 150-vuotista taivaltaan kuntana.

Saarijärven kaupunki jakoi 150-vuotisjuhlassaan maanantaina kolme Saaríjärvi-mitalia ansioituneille kaupunkilaisille. Kuvanveistäjä Kain Tapperin suunnittelemat palkinnot ojennettiin lääkäri Tapani Kiminkiselle, luokanopettaja, muusikko Vesa-Matti Laaksoselle sekä yrittäjä Jouni Tikalle.

Kiminkinen tunnetaan muun muassa televisioesiintymisistään, lennokkaista puheistaan monenlaisissa yleisötilaisuuksissa sekä kirjoistaan.

Laaksonen on vaikuttanut vahvasti Saarijärven musiikkielämään ja oli mukana myös 150-vuotisjuhlan musiikkiohjelmissa. Tikka on menestynyt yritystoiminnassaan muun muassa lannoitteiden valmistuksessa sekä kauppakiinteistöjen rakennuttajana.

Ensimmäiset Saarijärvi-mitalit jaettiin vuonna 1989, ja palkinnon saajia on nyt yhteensä 18. Mitaleja myönnetään kaupunginhallituksen harkinnan mukaan henkilöille, jotka ovat tuoneen Saarijärveä esille myönteisellä tavalla tai vaikuttaneet merkittävästi Saarijärven kehitykseen.

Juhlassa ojennettiin myös erityispalkinto puheenjohtajan nuija opetusneuvos Jorma Viitaselle, harvinaisen pitkästä urastaan kunnallisissa luottamustoimissa.

Kuntaliiton kultaisen ansiomerkin tunnustukseksi 40-vuotisesta työstä saivat kaupungin työntekijöistä Raija Laakkonen, Virpi Lönnblad, Reijo Lahti, Lea Paananen, Sinikka Saarela ja Anja Sirkkunen sekä luottamushenkilöistä Eija Harju (kesk.), Arja Koskenlahti (kesk.), Gunnar Kotamäki (sd.), Ritva Sneck-Ruotsalainen (sd.) ja Matti Tannermäki (kesk.).