Saarijärvi vähentää rajusti vuokra-asuntojaan

Asuntojen tarvitsemat remontit lisäisivät liikaa kaupungin velkataakkaa.

Saarijärven kaupunki aikoo jopa puolittaa vuokra-asuntojensa määrän viidessä vuodessa. Maarit Vaaherkumpu

Maarit Vaaherkumpu

Saarijärven kaupunki luopuu isosta osasta vuokra-asuntojaan viiden vuoden kuluessa. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta yksimielisesti maanantaina.

Kaupunki omistaa nykyisin 577 asuntoa, joista osa on varattu erityisryhmille, kuten vanhuksille ja vammaisille. Valtuuston päätöksen mukaan vuokra-asuntoja on jäljellä viiden vuoden kuluttua enää 290–350.

Rajua vähennystä perustellaan erityisesti sillä, että suurin osa asunnoista on remontin tarpeessa. Jos Saarijärven kaupunki pitäisi kaikki asuntonsa ja korjaisi ne, kaupungin velkataakka kasvaisi lähivuosina huomattavasti.

Kun asuntoja on huomattavasti vähemmän, kaupunki pystyy kunnostamaan jäljelle jäävät asunnot siten, että ne ovat vetovoimaisempia muuttajille.

Kaupunki luopuu kaikista omistamistaan yksittäisistä asunto-osakehuoneistoista, joita on nyt 55. Ne on tarkoitus myydä. Jos tällaisessa asunnossa on vuokralaiset, asuntoa tarjotaan ensimmäisenä ostettavaksi heille.

Vuokra-talojen asunnoista vähennetään 40–50 prosenttia. Myös näitä asuntoja tai kokonaisia vuokrataloja voidaan myydä, mutta niistä voidaan luopua myös purkamalla taloja.

Asia ei aiheuttanut kaupunginvaltuuston kokouksessa juuri keskustelua. Ainoastaan Esa Järvinen (kok.) totesi, että asialle olisi pitänyt tehdä jotakin jo paljon aikaisemmin.

Kommentoi