Sormet salaatissa Tarvaalan 150-vuotisjuhlissa

Raaka-aineet yllättivät kokkikisassa.

Timo Rusanen ja Petri Honkonen tutustuivat koitoksen aineksiin. Milja Mansukoski

Milja Mansukoski

Tarvaalan 150-vuotisjuhlat päättyivät viime lauantaina päättäjien kokkikisaan. Mukaan olivat uskaltautuneet kaupunginjohtaja Timo Rusanen, kansanedustaja Petri Honkonen, Saarijärven Yrittäjien puheenjohtaja Esa Järvinen ja puheenjohtaja Pirjo Luotola Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaisista.

Kokki Maija Silvennoinen tuomaroi kisaa yhdessä kriittisen kuluttajan, MTK:n ja Jamkin edustajien kanssa. Tehtävänä oli valmistaa kaksi identtistä annosta salaattiaineksista. Aikaa oli 20 minuuttia.

Kriteereiksi kilpailuannoksille asetettiin maku, ulkonäkö, työskentelyn siisteys sekä innovatiivisuus.

Rusanen oli mielissään, että raaka-aineissa oli vadelmia. Luotola ryyditti punaviinimarjat etikalla ja pippurilla. Honkonen yllättyi havaitessaan, että vichyksi luulemansa neste olikin rypsiöljyä. Lehtikaalismoothiesta tulikin varsin ravitseva.

– Täällähän on lipstikkaa, entisajan lihalientä! Järvinen ilahtui.

– Sitä käytettiin myös hevosten lääkinnässä, Luotola kertoi.

Luotola sai tuomareiden arviossa kiitosta siitä, että muisti korostaa lähiruokaa. Honkonen sai pisteitä trendikyydestä, koska valmisti smoothieta. Rusanen oli ainoa, jonka tuomaristo huomasi maistavan ruokaa.

– Ilmeisesti olit nälkäinen. Annos oli myös hyvin visuaalinen, Maija Silvennoinen kiitteli.

Järvinen kiilasi kärkeen. Hänen annoksessaan oli potkua. Järvinen oli siivunnut aineksia ohuiksi siivuiksi ja huomannut pienentää cheddar-juuston leivän päälle.

Keskustelu