Tekonurmikentän rakentaminen varmistui Saarijärvellä – kaupunginvaltuusto hyväksyi kalliimman hinnan

Saarijärven jalkapalloharrastajien pitkäaikainen haave toteutuu, kun kusiaismäkeen rakennetaan tekonurmikenttä. Nora Hurd

Maarit Vaaherkumpu

Jalkapalloilijoiden tekonurmikentän rakentaminen Saarijärven Kusiaismäen hiihtokeskukseen käynnistyy tänä syksynä. Tämä varmistui maanantaina, kun kaupunginvaltuusto hyväksyi kentän uuden hinnan, joka oli urakkakilpailutusten jälkeen 61 000 euroa alkuperäistä kustannusarviota kalliimpi.

Kenttä maksaa 395 000 euroa, josta kaupungin osuus on 291 000 euroa. Valtiolta saadaan 94 000 euroa avustusta, ja jalkapalloseura FC Saarijärven osuus on 10 000 euroa.

Kokonaishinta sisältää viiden vuoden ylläpitohuollon. Hintaa nostivat muun muassa kentän aitauksen liukuportit, joita tarvitaan, jotta hiihtoladut voidaan talvella vetää kentän poikki.

Kentän hinnannousu puhutti kaupunginvaltuustossa. Ville Rautiainen (sd.) esitti, että kaupungin maksuosuutta ei koroteta aiemmin sovitusta 230 000 eurosta, mutta kokonaiskustannuksia nostetaan 19 000 eurolla 334 000 euroon eli sen verran kuin valtionavustus kasvoi alkuperäisistä laskelmista. Esitystä ei kannatettu.

Jalkapallokentän rakentamista alkuperäistä kalliimmallakin hinnalla perusteltiin yli puoluerajojen muun muassa seuran laajalla ja hyvällä juniorityöllä, joka mahdollistaa lasten pääsyn pienellä rahalla mukaan hyvään harrastukseen.

Keskustelu